• desks
  • shelves
  • design

Σκοπός & Όραμα

Τα παιδιά σήμερα αν και είναι δέκτες μεγάλου όγκου πληροφοριών και «γνώσεων» που καλούνται να μάθουν και να αφομοιώσουν, σπάνια έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές - ή έστω να δουν την εφαρμογή τους - στην πράξη, ενώ σχεδόν ποτέ δεν έχουν τη χαρά και την ικανοποίηση να τις βλέπουν να «ζωντανεύουν» σε μία δική τους δημιουργία ή κατασκευή. Οι δρόμοι συνήθως είναι δύο: είτε γίνονται πολύ καλοί «θεωρητικοί» της τεχνολογίας και των εργαλείων της, «παπαγαλίζοντας» την επιστήμη, χωρίς όμως να φτάσουν στη δημιουργία κάποιας σχετικής εφαρμογής, είτε απορρίπτουν την επιστήμη ως «άχρηστη».

Στο CityLab πιστεύουμε ότι υπάρχει και τρίτος δρόμος, αυτός της ουσιαστικής αφομοίωσης της γνώσης μέσα από τη δημιουργική και ομαδική απασχόληση. Χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική ως μέσο έμπνευσης του ενδιαφέροντος των παιδιών και πρόκλησης της περαιτέρω ενασχόλησής τους με τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αναλυτικής και στρατηγικής τους σκέψης.

Παράλληλα, λειτουργεί μία συμπληρωματική σειρά εργαστηρίων και σεμιναρίων με αφετηρία το STEM, που στοχεύει σε μία προσέγγιση θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά, με ενιαίο τρόπο.

Έτσι τα παιδιά από θεατές (σχεδόν ρομπότ!) της τηλεόρασης και χρήστες των στείρων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ασχολούνται πλέον με “Serious Games” και εξελίσσονται σε δημιουργούς, κατασκευάζοντας και χρησιμοποιώντας τα δικά τους ρομπότ.

Η ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων γίνεται με χρήση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως έμπνευσης, που ενδυναμώνει τις ικανότητες ανάλυσης, προγραμματισμού και δημιουργικών λύσεων, καθώς τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε ομάδες εφαρμοσμένης χρήσης της τεχνολογίας αυτής σε ένα επιστημονικό και συγχρόνως διασκεδαστικό περιβάλλον.

Ο στόχος του CityLab είναι:

  • για τα παιδιά που «παραδοσιακά» «αποφεύγουν» ή «δεν καταλαβαίνουν» τα «υποχρεωτικά» και «ακατανόητα» μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες, να τα εφαρμόσουν στην πράξη, να τα αγαπήσουν και να πουν «έτσι μάλιστα!»
  • για τους «καλούς» στις θετικές επιστήμες, να προχωρήσουν περισσότερο, εμβαθύνοντας και ανακαλύπτοντας κυριολεκτικά νέα πεδία εφαρμογών.
  • για όλους, να κατακτήσουν όχι μόνο την εφαρμοσμένη γνώσης αλλά και τη συγκεκριμένη μέθοδο που αποκτάται σύμφωνα με τη Βασική Αρχή του CityLab.

Εξοπλισμός + Μέθοδος = Όραμα

Στο CityLab έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον με υψηλά standards. Ακολουθούνται οι πλέον σύγχρονες μεθοδολογίες και εργαλεία μάθησης, ενώ ο χώρος, οι αίθουσες και τα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί, μελετηθεί και εξοπλιστεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές εργονομίας, υγιεινής και ασφάλειας, υπερκαλύπτοντας τις σχετικές απαιτήσεις και οδηγίες.

Ο συνδυασμός των παραπάνω εγγυάται έναν τρόπο δημιουργικής απασχόλησης σε ένα νέο περιβάλλον που εξασφαλίζει ότι τα παιδιά δεν θα θέλουν να φύγουν από το CityLab αποδεικνύοντας ότι η επιστήμη μπορεί να είναι διασκεδαστική. Αυτό ακριβώς είναι και το όραμά μας!

 

CityLab Αθήνας - τηλ. 2 110 130 140

OUTSIDE 500 x 250

Το CityLab στην Αθήνα βρίσκεται στον Άλιμο - η  θετική ανταπόκριση και τα ενθουσιώδη σχόλια των μαθητών που παρακολουθούν τα μόνιμα Εργαστήριά μας αλλά και των μαθητών στις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις των Σχολείων, μας παρακινεί να συνεχίσουμε το έργο μας, εμπλουτίζοντας συνεχώς το πρόγραμμά μας. Τα παιδιά μας οδηγούνται στις δεξιότητες του 21ου αιώνα, σωστά και ευχάριστα!

Επικοινωνία

CityLab Βόλου - τηλ. 24210 44400

citylab volos s

Το CityLab στον Βόλο λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2016, σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Αγγλικών ΛΑΝΗ. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την παρουσία μας στη Θεσσαλία και παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ακριβώς ίδια (επιστημονικά, εκπαιδευτικά, τεχνολογικά) με το CityLab Αθήνας.

Επικοινωνία