Ίδρυση

Σοφία Δρακάκη

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2014 από τη Σοφία Δρακάκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, M.Sc.Computer Engineering, με πολυετή εμπειρία σε σεμινάρια πληροφορικής, business analysis, software development και project management εφαρμογών σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα και έργα πληροφορικής.

Η Σοφία Δρακάκη, μητέρα δύο παιδιών, διαπίστωσε το κενό που υπάρχει στο χώρο της πρακτικής επαφής των σημερινών παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία αλλά και στο πεδίο της ανάπτυξης της δημιουργικής ευφυίας τους.

Έτσι, αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό σχεδιάζοντας ένα χώρο με σεβασμό στις ανάγκες και με στόχο την εξέλιξη του κάθε παιδιού χωριστά (γνωστικά και κοινωνικά).

Για αυτό επέλεξε τη Ρομποτική σαν μεθοδολογία που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία σωστά και ευχάριστα, αφού είναι ταυτόχρονα κατάλληλη και σύγχρονη παιδαγωγικά αλλά και τεχνοκρατικά.

Βασική πεποίθηση στο CityLab είναι ότι η Ρομποτική θα έχει τεράστια εξέλιξη και διείσδυση στην καθημερινότητά μας τα αμέσως επόμενα χρόνια, με τρόπους και αποτελέσματα, που σήμερα ίσως μοιάζουν με επιστημονική φαντασία.

Όπως ακριβώς έγινε με την αλματώδη εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και όπως γίνεται ήδη με την τέταρτη τεχνολογική επανάσταση.

Copyright © 2014-2021 CityLab
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Design + programming by makebelieve.