• Αρχική
  • To CityLab
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Ε.Κ.Ε.

Καθημερινά βιώνουμε το μέγεθος του χάσματος δεξιοτήτων, όχι μόνο σε απαιτητικές ανάγκες (computer science, computer engineering, electrical engineering, …) αλλά και σε απλούστερες ανάγκες και απαιτήσεις (σωστή οργάνωση εταιρείας, σωστό marketing, soft skills, presentation skills κλπ). Βλέπουμε ότι κατά κανόνα οι νέοι σήμερα είναι (αισθάνονται) «έτοιμοι» να στελεχώσουν μία θέση αλλά όταν «καθήσουν στην καρέκλα εργασίας» αδυνατούν να εφαρμόσουν έμπρακτα αυτά που πίστευαν πραγματικά ότι μπορούν να εφαρμόσουν.

Στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής CityLab έχουμε βιώσει έντονα το χάσμα δεξιοτήτων – με πολυετές εργασιακό υπόβαθρο των ανθρώπων μας στους παραπάνω Engineering και Science χώρους αλλά και στους χώρους της Έρευνας και Εκπαίδευσης, η από-πρώτο-χέρι διαπίστωσή μας είναι ότι το χάσμα δεξιοτήτων μεγαλώνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το World Economic Forum για την τέταρτη τεχνολογική επανάσταση «… βρισκόμαστε στην αυγή μιας τεχνολογικής επανάστασης που θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε … η οποία σε κλίμακα και πολυπλοκότητα θα είναι διαφορετική από ότι έχουμε βιώσει … δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και περιεκτική, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων της παγκόσμιας πολιτικής, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα έως τον ακαδημαϊκό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών. … Συγκρινόμενη με τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις αναστατώνει σχεδόν κάθε βιομηχανία σε κάθε χώρα. Και το εύρος και το βάθος αυτών των αλλαγών δηλώνουν τη μεταμόρφωση ολόκληρων συστημάτων παραγωγής, διαχείρισης και διακυβέρνησης…»

To CityLab θεωρεί ότι έχει χρέος για ενεργή συμμετοχή στις σχετικές εξελίξεις – μάλιστα ορισμένες στοχευμένες ενέργειες και δράσεις μας είναι από καιρό σε εξέλιξη και ανακοινώνουμε τα αποτελέσματά τους στην πορεία. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά! Τα παιδιά μας το ξέρουν και οι γονείς τους το βιώνουν οι ίδιοι.

Περισσότερα ακολουθούν!

Copyright © 2014-2024 CityLab IKE – Γ.Ε.ΜΗ.: 130882103000, Α.Φ.Μ.: 800586309 – Υπηρεσίες Σχολών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος/All rights reserved. Design + programming by makebelieve.