• Αρχική
  • Εργαστήρια
  • ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Πρόγραμμα Νέων Εργαστηρίων

Τα Εργαστήρια εξ' αποστάσεως γίνονται σύγχρονα, από τους εισηγητές του CityLab, σε ολιγομελή τμήματα.
Η διάρκεια του κάθε κύκλου είναι επτά εβδομάδες, με δύο Εργαστήρια μίας ώρας (εξήντα λεπτά) την εβδομάδα. 
Η συνολική διάρκεια  κάθε κύκλου είναι 14 ώρες και το κόστος είναι 100 € ανά κύκλο.

Στα εργαστήρια προγραμματισμού ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της επίλυσης πρωτότυπων (και πραγματικών!) προβλημάτων με αλγοριθμική προσέγγιση τηρώντας τις αρχές της Επιστήμης Υπολογιστών. Η υπολογιστική σκέψη, η εκμάθηση της δομής της κάθε γλώσσας, η σύνταξη και τελικά το “coding” είναι ένα δημιουργικό, ευχάριστο και φυσικό επακόλουθο της κατάκτησης των προηγούμενων δεξιοτήτων. Δείτε παραδείγματα από τα έργα των παιδιών μας στο blog μας εδώ

SCRATCH: Τα  παιδιά δημιουργούν, προγραμματίζοντας σε ένα γραφικό προγραμματιστικό περιβάλλον. Με αλγοριθμικό τρόπο σκέψης,συνδυάζουν μαθηματικά, γεωμετρία, υπολογιστικές ιδέες, άλγεβρα, αριθμητική αλλά και αρχές object oriented και event driven προγραμματισμού. Κατά τη δημιουργία ενός προγράμματος space invaders, pac man, tic-tac-toe, car simulator ή maze solving τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλες τις δεξιότητες, τους στόχους και τις αρχές μάθησης του CityLab.

PYTHON: 
Η Python είναι μία εξαιρετικά ευέλικτη, object oriented γλώσσα προγραμματισμού, και "προτιμάται" ολοένα και περισσότερο για χρήση σε συστήματα ασφαλείας, δικτύωσης, Internet Οf Τhings και άλλα επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά και για εκμάθηση προγραμματισμού κατά την εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών. H  θεματολογία κυμαίνεται από αρχές προγραμματισμού μέχρι σύνταξη της γλώσσας, και από τεχνικές object oriented programming μέχρι κατασκευή επιχειρησιακών προγραμμάτων. 
Στα εργαστήρια Python για παιδιά δουλεύουμε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, πέρα και πάνω από αντιγραφή έτοιμου κώδικα. Η μέθοδος διδασκαλίας μας εφαρμόζεται με επιτυχία στα προγράμματά μας από το 2014 και έχουμε χειροπιαστά παραδείγματα της επιτυχίας της. Τα παιδιά δημιουργούν και το καταλαβαίνουν τα ίδια.
Στα εργαστήρια Python ενηλίκων θα εμβαθύνουμε επιπλέον σε θέματα και χρήση της γλώσσας για Web Development, Business Analytics, Cyber Security, Επιστήμη Δεδομένων (Data Science), Στατιστική, Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και Βαθιά Μάθηση (Deep Learning). Όλοι μας, στην εργασία μας, έχουμε ανάγκες επεξεργασίας δεδομένων, επίλυσης προβλημάτων αλλά και παρουσίασης των συμπερασμάτων μας σε "actionable reports and dashboards". Τα spreadsheets έχουν ξεπεραστεί και ό,τι report "βλέπουμε και θαυμάζουμε" είναι φτιαγμένο με παρόμοιες μεθόδους. Αυτό διδάσκουμε!

ARDUINO: Στα εργαστήρια ηλεκτρονικής (arduino) δημιουργούμε αυτόνομες ηλεκτρομηχανικές κατασκευές. Με τους αισθητήρες η πλατφόρμα «καταλαβαίνει» τι γίνεται γύρω της (κίνηση, θερμοκρασία, ήχος…) και αυτό, το μετατρέπει σε οδηγία για κάτι (κίνηση του ρομπότ, φως, μοτέρ, …) μέσω του προγραμματισμού. Ερχόμαστε σε  επαφή ταυτόχρονα με Προγραμματισμό, Επιστήμη Υπολογιστών, Τεχνολογία, Ηλεκτρονικά, Ρομποτική και Μηχανική, και δημιουργούμε πρωτότυπα  πραγματικά Ρομπότ («Ρομποτική πραγματικού κόσμου»). 
 

ΚΥΚΛΟΣ 11 ΜΑΙΟΥ - 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για ΠΑΙΔΙΑ 8+

   Ηλ.   ΔΕΥ   ΤΡΙ   ΤΕΤ   ΠΕΜ   ΠΑΡ   ΣΑΒ 
 SCRATCH  8+  19:00     19:00       
 PYTHON  12+      19:00    19:00   
 ARDUINO  12+  18:00        18:00  
 ARDUINO 2   14+   TBD          

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για ΕΝΗΛΙΚΕΣ 18+

   Ηλ.   ΔΕΥ   ΤΡΙ   ΤΕΤ   ΠΕΜ   ΠΑΡ   ΣΑΒ 
 PYTHON    18+  19:00       19:00     
 ARDUINO  18+    19:30       19:30   

Επικοινωνείστε μαζί μας για λεπτομέρειες στο  2 110 130 140 ή/και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

--
Δείτε τους στόχους των εργαστηρίων εδώ, τις αρχές μάθησης στο CityLab εδώ,  τα οφέλη εδώ, την εφαρμογή του STEM εδώ, τα εργαστήριά μας ανά ηλικία εδώ, το ετήσιο πρόγραμμά μας εδώ και τις συχνές ερωτήσεις σας εδώ.

 


Επικοινωνία
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2014-2020 CityLab. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος

design + programming by makebelieve