7-12 ετών

Περιβάλλον εργασίας

Κατασκευή απλών ηλεκτρομηχανικών μοντέλων. Σύνδεση σε υπολογιστή. Προγραμματισμός σε γραφικό περιβάλλον. Χρήση ρομποτικής για STEM.

Οι μαθητές κατασκευάζουν ρομπότ και αναπτύσσουν software, σχεδιάζοντας, ελέγχοντας και τροποποιώντας εντολές από μια ποικιλία πραγματικών ρομποτικών συμπεριφορών (Lego Education WeDo, Lego Education WeDo2, Scratch).

Βασικές έννοιες

Σχεδίαση και υλοποίηση του μοντέλου. Ανταλλαγή ιδεών για εύρεση εναλλακτικών λύσεων. Προγραμματισμός και χρήση του υπολογιστή για να υλοποιηθεί ένα μοντέλο που δουλεύει. Χρήση προγράμματος για συλλογή πληροφοριών. Ανατροφοδότηση του συστήματος για να ρυθμιστεί το τελικό αποτέλεσμα. Εργασία με απλές μηχανές, αισθητήρες, γρανάζια, μετάδοση κίνησης. Μέτρηση χρόνου και απόστασης, πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, διαίρεση, τυχαιότητα και χρήση μεταβλητών. Πειραματισμός, ανάλυση, σύνθεση. Περιγραφή και δημοσιογραφικό γράψιμο, διήγηση, επεξήγηση και ερμηνεία σε τρίτους του τι φτιάξαμε και πώς.


Επικοινωνία
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2014-2020 CityLab. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος

design + programming by makebelieve